čtvrtek 25. dubna 2013

Všední dny

Jsme teď hodně venku na zahrádce. Je to malinký prostor, co by také člověk chtěl u  řadového domku, ale snažíme se z něj vytvořit takovou naší oázu klidu. Chce to ještě čas. Ale děti svůj kout mají (a ne jeden) a plně jej využívají.


Pod pergolou. Kolem dokola ještě přijdou rostlinky, ale zatím nevíme jaké :) Určitě musí poskytnout soukromí, pěknou atmošku, nějaký ten květ... Nicméně dětem hodně vyhovuje zatím ničím nezúžený prostor ve stínu. Mimochodem - na fotu je houpačka z mého dětství :) Byla to úžasná hračka, s bráchou jsme v ní furt seděli. Skvělá uspávačka :)


Loni jsem nechala vysemenit macešky. Nijak jsem jim v tom nebránila. Jsou fakt všude. Ale nevadí - jsou malé, nenáročné a pěkné :)


Krásně přezimovaly bohyšky. Dokonce i v květináčích. Byl to pokus omyl. Navíc jsem je nijak neochránila před mrazy, tak trošku má lenost, ale zvládly to šikovně :)


Nějaká ta okrasná tráva. Mimochodem - díky této (a nevzpomenu si na název) je v létě naše zahrada plná čmeláků a motýlů. Moc krásná podívaná. Do chvíle, než Adámek začne lovit čmeláky :)


Malá růže, která statečně snáší naše neodborné zásahy, a zakrslý šeřík, který překážel manželovým rodičům na zahrádce. A je to dobře :) Krásně kvete a nádherně voní! U nás je určitě víc než vítaný :)



A trocha zbytkové energie vložená do háčku :)




Mějte krásné sluneční dny plné energie :)

Jola *

10 komentářů:

  1. Pięknie u Was :) mi troszkę żal że my własnego kawałka ziemi nie mamy, na szczęście blisko jest park :) a twoja robótka piękna :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vintage houpačka je úžasná:)

    OdpovědětVymazat
  3. Joli, moc krásně ti to všechno pučí a raší .... zahrada je úžasná věc ... neumím si bez ní svůj život už vůbec představit ... v létě je to další pokoj navíc ..... pa, pa Marki

    PS: Parádní háčkování !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to na zahrádce moc prima Joli, za chvíli ti tam všechno pokvete:-)) K nám teď lítaj čmeláci na na takové malé modré trsy za barákem, no nevím jak se jmenujou:-))
    A koukám že zbytkové energie máš teda dost, deka je supr:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný kouteček, i mě by stačil... pěkně se vám to tam zelená a raší na květ, ten mini šeřík je bomba... pěkně jsi ten zbytek energie využila ;o) pa, L.

    OdpovědětVymazat
  6. Beautiful photos of the kids and your garden Jola!! the crochet blanket is lovely too and is a pretty picture of spring. Hopefully the snow is gone until winter comes again. hope you are having a fun day!!

    OdpovědětVymazat
  7. Jadziu, zgadzam sie - kawal zielonego to fantastyczna sprawa :)

    Iri, ano, správně, teď už "vintage". Jednou to bude vážený kus nábytku :)

    Marki, jo jo, takový obývák :) Už se těším, až to vše bude zelené :)

    Ajko, děkuji. Těším se na kytičky. A čmeláci jsou suproví... včera jsme tady měli takové jedno minitorpédo. Strašlivě hlučný a strašlivě veliký... mám pocit, že jim letošní zima přála :)

    Leni, šeřik je opravdu úžasný. Navíc dělá oddenky, takže si asi udělám sazeničku a šup s ní do jiného koutu zahrady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, jak cudownie, że wreszcie wiosna i robi się zielono :)
      Ja też już siedzę w ogrodzie i codziennie obserwuję co nowego wychodzi z ziemi :). A Ty masz jeszcze siły na szydełko :)))

      Vymazat
  8. Jolanko, vezmu to od konec - čtverečky máš krásně barevně sladěné!
    Na zahrádce se vám to krásně probouzí, určitě bude dost dní si ji hezky užít.
    Obdivuji, že máš bohyšky i v květináčích. Já mám velkou v záhoně, moc by se mi líbila sbírky v "otlučených" květináčíčch, ale bojím se přezimování!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Joli, to si viem predstavit kolko je to vela prace so zahradkou. Detickam je najlepsie, vsak? Oni sa zahraju a mamka sa napracuje :) A tiez mas pekne hackovanie, co z toho bude? nejaka deka?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...