sobota 28. července 2012

Adámkovo / Adaśka

Adámek dostal svůj pokojíček. No, původně jsem si malovala, jak bude bydlet spolu s Rozárkou v jejím pokojíčku... Vzhledem k tomu, že Rozárka má kvanta pidi hraček, postupně si je čistě z bezpečnostních důvodů stěhovala z obýváku do svého pokojíčku, vytvořila si tam takovou svou oázu klidu, pohodlí, kreativní místečko... prostě pelich :-) Moc ráda si hraje s Adámkem a často spolu lumpačí tak, že mi jde z toho hlava kolem. Ale přeci jenom je to holka a ráda si rozloží ty své chráněnce a dělá jim piknik, koupání, nakupování... a to pak vetřelci nejsou vítání :-)
A tak na Adámka připadl pokoj, který nám dřív sloužil jako šatna a pokoj pro hosty: 2in1 :-) Měla jsem tam takové své odkladiště...

Adaś otrzymał swój pokój. No, kiedyś sobie myślałam, że będą razem w pokoju Rozarki. Jednak jak czas płynął, Rozarka powoli przeprowadzała swoje malutkie zabawki do swego pokoju. Przede wszystkim by Adaś nic nie połknął. I tak sobie Rozarka wytworzyła królestwo, gdzie rysuje, kleji, robi piknik dla lalek i malutkich zwierzątek, odpoczywa i słucha piosenek czy ogląda bajki... Ona bardzo lubi bawić się z Adasiem. Naprawdę bardzo. Jest niekoniecznie cierpliwą siostrzyczką. Czasami narobią takiego hałasu, że aż głowa pęka. Ale jest to dziewczyna. Dziewczyna, która lubi swój spokój, swój malutki świat....
Więc Adaś otrzymał pokój, który był naszą szatnią i pokojem dla gości...



... nyní už je z toho Adámkův pelich. Zatím jen spací a ráno malinko pracovní. Má tam postýlku, starou komodu z Ikea, kterou manžel přebrousil, napustil včelím voskem a získali jsme tak krásný nový kousek :-), své oblíbené plyšáky (bez kočičky a medvídka z Ikea už ani na dovču nejezdíme, neusnulo by se!), povinnou četbu a pár hlavolamů na ranní rozcvičku :-)

...i teraz już z tego kompletnie Adaśka pokój. Narazie do spania i porannego pracowania. Ma tam tylko łóżeczko, starą komodę z Ikea, którą mąż przerobił i odzyskaliśmy tak nowy mebel :-) Jest tam wiklinowe krzesełko, na którym odpoczywają Adaśka śpioszki, lektura obowiązkowa i drewniane klocki - najbardziej lubiana gra.







Ale ta největší práce nás teprve čeká. Časem musíme vymyslet, kam přestěhujeme (kam a hlavně jak) šatní skříně. To ještě bude oříšek :-)

Jednak ta najtrudniejsza praca dopiero na nas czeka. Musimy obmyślić, gdzie przeprowadzimy (gdzie i jak) wielkie szafy.


Krásný víkend Vám všem! :-)
Miłego weekendu Wam wszystkim! :-)

Jola *

7 komentářů:

  1. Jolu jesli tylko jest mozliwość jestem za osobnymi pokojami dla rodzeństwa,mogą za soba zatęstknić, każdy ma swój świat a jak zachcą bawią sie razem;) pieknie urządziłaś Adasiowi jego królestwo;))
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpovědětVymazat
  2. Joli, my také pořád řešíme bydlení. Nestihli jsme ho pořádně dodělat, když jsem otěhotněla. Naplánovali jsme si tedy, že dokončovací práce proběhnou začátkem roku, ale víš, jak to s námi dopadlo, takže zase nic. Nastěhovali jsem si ložnici do druhého patra, což se pak s prckem ukázalo jako špatné řešení, různě to tady teď řešíme, přesouváme, stěhujeme.....no až Šíma povyroste, tak se to snad nějak ustálí a zabydlí....zatím je to horor. Pořád je všechno takové provizorní.

    Krásně jsi mu to tam vyzdobila. Určitě se mu tam moc líbí.....:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, my máme také ložnici v patře. Ale když se narodil Adámek, tak jsem s ním spala v obýváku, protože to noční vstávání a chození s ním dolů, nebylo zrovna praktické. Takže jsme chvilku bydleli v obýváku v přízemí. Pak se to nějak urovnalo a stěhoval se do ložnice, a teď už nějaký ten týden bydlí u sebe :-)
      Děkuji, že jsi se ozvala. Máš ještě blog, mohu se na něj nějak dostat?

      Vymazat
  3. Ještě nějaké pořádné éro zavěsit pod strop:-).

    OdpovědětVymazat
  4. zawsze marzyłamo opsobnym pokoju...doczekałam sie w wieku 17....szkoda...i wyjechałam na 3 lata do szkoły...Piękny pokoik:))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši milou návštěvu a krásné komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...