pátek 22. července 2011

Jehelníčky

Včera byl docela veselý večer. Nepočítala jsem to, ale určitě třikrát vypli proud. Podařilo se mi ale úspěšně dovařit svíčkovou a došít dva jehelníčky. Použila jsem na ně zbytečky svých zahraničních látek, knoflíky - jeden po babičce a druhý zaslaný sestřenkou až z daleké Austrálie! :-) a opravdu krásné stužky, které jsem před časem nakoupila v obchůdku u Veselé Jehličky.

Pokud byste měli o jehelníčky zájem, nakoukněte do mého obchůdku.

A tady jsou:


neděle 10. července 2011

Klobouček pro Adámka

Rozárka má už dva nové kloboučky, ale Adámek se dočkal teprve nyní. Použila jsem na něj riflovinu, velmi příjemnou a hlavně... nepouští barvu!!! A pak jsem použila i látečky, které mi zbyly ze šití praporků. Moc se mi líbí a tak konečně našly další uplatnění. Ještě něco málo zbylo, tak uvidíme :-) Třeba nakonec dokoupím a bude na další deku :-) :-)

Mějte krásný večer!!! a pokud mi zanecháte nějaký komentík... budu jen ráda :-)

Tady model Adámek vysmátý od ucha k uchu :-)
A malá profilovka...


úterý 5. července 2011

Šmoulí deka... pokračování :-)

Nedalo mi to a musím ještě vložit pár foteček šmoulí deky. Rozárka byla nadšená a hned vesničku zabydlela :-)

Mějte pěkný den ♥



pondělí 4. července 2011

A mám hotovo :-) Šmoulí vesnička je došita!

Před časem jsem vkládala blog s fotkama, ale neprozradila jsem, co šiju :-) Tak teď už mám hotovo a mohu jít s pravdou ven :-)

Rozárka miluje malé hračky. Čím menší, tím lepší. A tak máme opravdu pěknou sbírku LPS zvířátek, což mě nyní dovádí k šílenství, protože Adámek se začal plazit a zjistil, že u Rozárky v koutku je to nejzajímavější. Jen dodávám, že malá LPS zvířátka mají něco malinko přes centimetr :-( No, ač nerada, pomalu stěhuji Rozárku do jejího pokojíčku. Na druhou stranu má tam klid, pouští si svoje písničky a nikdo ji neruší. Když potřebuje, příjde k nám do přízemí na návštěvu, zkontrolovat nás, co děláme :-) Také má docela pěknou sbírku Šmoulů. Nějaké získala z Kinder vajíček, nějaké jsme pořídili v hračkářství. V poslední době si s nimi hrála docela zajímavě... chtěla na A4 nakreslit jejich vesničku a u toho obrázku si dokázala u stolečku hrát celé dopoledne. No, máme domeček pro panenky, máme i domeček pro LPS zvířátka, ale občas mám takový pocit, že Rozárce postačí kus papírku, její pidi zvířátka a figurky a je maximálně spokojená :-)

Proto jsem se rozhodla vytvořit jí malou vesničku pro Šmouly, kterou si může zabalit na dovolenou nebo na víkendový pobyt u dědy a babičky. No, dnes vím, že vesnička nemusela mít jednobarevný podklad, ale naopak podklad z více látek sešitých dohromady, že cesta je moc široká a zabírá zbytečně moc místa. Musím ale říct, že šití a vyšívání mě začalo opravdu moc bavit. Miluji knoflíky a jsem takový sběrač a tak i na ně přišla řada :-) Zabrala jsem se do toho tak, že mě už brzdil manžel, jinak by Šmoulinka bydlela v pralese. Snad bych vyšila i Gargamelův hrad :-) No, vesnička by určitě snesla víc detailů, ale i s tímto výsledkem jsem spokojená. Záměrně to není ani čtverec ani obdélník, přeci žádná vesnice nemá ostré hranice :-)

Příspěvek vkládám večer, takže nemám foto s Rozárkou. Věřím ale, že bude spokojená. Ví, že něco chystám, ale představila jsem jí záměr trošku jinak. Tak doufám, že tohle ji opravdu překvapí :-) Syslí si jeden knoflíček s motýlkem, tak ten tam asi ještě došijeme.

Pokud mi zanecháte nějaké komentáře, budu jen ráda :-) Mějte pěkný večer a tady pár foteček:






"A je krásná"

Někdy asi v dubnu jsem se rozhodla ušít deku pro Adámka. Inspiraci jsem našla v časopise Marina, kde právě deka nese název "A je krásná". No, ušití základu mi šlo raz dva, asi za dva večery bylo hotovo. Pak se to nějak zaseklo. Zase někdo z naší rodinky omarodil a to je potom řetězová reakce... a došití deky se odkládalo. Nakonec jsem aspoň v rychlosti přiložila vatelín a spodní díl, prošila kol dokola, deku otočila, otvor zašila a bylo hotovo. Na pěkný okraj, na profi okraj, opět nezbyl čas :-( Včera jsem deku aspoň symbolicky prošila. Jednak jí to dodá nadýchaný tvar, jednak prošití deky prodlouží i její životnost. Jelikož nemám nebo možná mám, ale neumím použít, patku na patchwork, deku s tlustým vatelínem prošít prostě nedovedu. Výsledný efekt není hezký. Proto jsem toto prošití tak trochu vzala hopem a prošila jen několik čtverečků... jen pro efekt :-)

Praktičnost deky se již osvědčila. Chvíli sloužila jako hrací deka pro Adámka, potom pod ní lenošila Rozárka, nakonec se opět vrátila k Adámkovi, aby mu dělala teplý pelíšek během jeho stonání, dokonce i taťka se pod ní schoval :-) No, nebojím se, že by deka - další z mnoha - zapadla do šuplíku :-) Má své místo na gauči.

První fotečky - základ deky:


A tady už je konečně hotovo:



A náš nejmenší maroda - Adámek v pelíšku:

Pokud se vám deka líbí, budu ráda za komentáře, nebo jiné poznámky. Mějte krásný den, i když venku je opět deštivo :-(

sobota 2. července 2011

Háčkovaná růže

Přemýšlím, jak začít a prostě nevím :-) Jednoduše jsem propadla bloggeru :-) Dá se zde najít strašně moc šikovných lidí. Kolikrát večer usednu "jen na chvíli" a pak zjistím, že dvě hodiny brouzdám a klikám z jedné krásné inspirace na druhou :-) Takto jsem objevila i stránky velmi šikovné Conny a okouzlily mě její háčkované růže. K čemu všemu je používá ona, to nevím, ale zcela jistě se dají použít jako brož na kabátek, na kabelku, jako doplněk dárku... prostě jsem se musela inspirovat :-)

Neumím tak krásně fotit, ale snad aspoň maličko jsem vystihla svou novou pěknou brož :-) Rozárka si ji okamžitě chtěla připnout a díky tomu jsem zjistila, že brožový můstek nebude to pravé. Použila jsem tedy obyčejný větší zavírací špendlík a hned byla brož na světě. Už zdobí můj nejoblíbenější kabátek a Rozárce uháčkuji novou, jen asi maličko menší :-)

K samotné tvorbě toho není moc potřeba - příze, háček, jehla a nůžky. Já mám letité "made in USSR", dostala jsem je od rodičů na prvním stupni základky a ještě nikdy nebyly broušené. Stěhovaly se se mnou i po všech podnájmech a byly mi opravdovým pomocníkem - stříhaly opravdu vše: drátky i koberec :-)


Tady už je hotová růžička i s korálkem. Ten jsem si pořídila v Praze.
 

Tady zdobí Rozárku. Růžička má ještě brožový můstek, a proto tak nevzhledně klopí hlavičku

A tady už opravená s obyčejným zavíracím špendlíkem a na svém místečku - na mém oblíbeném kabátku :-)

Conny, děkuji za inspiraci! A vám všem, kteří jste nahlédli, předem děkuji za případné komentáře a přeji hezký večer ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...